שימושים ויתרונות נפוצים של חומצה בנזואית

למרות שחומצה בנזואית התגלתה במאה ה-16, היא הייתה בשימוש נרחב מאז המאה ה-19 למגוון מטרות. מכיוון שהוא עוזר למנוע צמיחה של עובש, פטריות וחיידקים, הוא משמש באופן קבוע כחומר משמר מזון. הוא משמש גם בתרופות שונות לטיפול בזיהומים חיידקיים. כיום חומצה ייחודית זו משמשת לייצור בשמים וחומרים דוחים שונים בשילוב עם סוגים שונים של כימיקלים.

הרכב חומצה בנזואית

חומצה זו היא נגזרת נפוצה מהכימיקל הנקרא בנזן. הוא מכיל חומצה קרבוקסילית כמרכיב העיקרי שלו. החומצה ידועה בשמות שונים כולל קרבוקסיבנזן, חומצה קרבוקסילית וחומצה פנליפורמית. החומצה ידועה כחלשה מבחינה כימית בהשוואה לחומצות האחרות. חומצה בנזואית מופקת מעץ הנקרא עץ בנזואין שנמצא בעיקר בדרום מזרח אסיה.

שימושים מועילים נפוצים של חומצה בנזואית

לחומצה אשר מופקת מעץ הבנזואין יש מספר סגולות מועילות כולל היכולת למנוע גדילה של חיידקים ופטריות. לכן הוא נמצא בשימוש נרחב כחומר משמר מזון בכל רחבי העולם. נתרן בנזואט, מלח המופק מהחומצה הוא אחד מהחומרים המשמרים הנפוצים ביותר בשימוש בריבות, רטבים ומיצים. מכיוון שהוא חומר משמר ידוע נגד חיידקים ושמרים, הוא נמצא בשימוש נרחב לשימור מוצרי מזון כמו ג'לי, ריבות, ריבה, תמצית קפה, חזיר מבושל, רסק עגבניות, רוטב וסוגים שונים של סירופים. כיום הוא נמצא בשימוש נרחב גם לשימור מוצרי מזון גולמיים כגון דגים ובשר.

מלבד שימוש כחומר משמר נפוץ למזון, חומצה בנזואית משמשת גם לטיפול בזיהומים חיידקיים בעור. הוא משולב עם חומצה סליצילית לטיפול בזיהומי עור רבים. רופאים רושמים תרופות מקומיות המכילות חומצה סליצילית ובנזואיקית לטיפול בזיהומי עור קלים עד חמורים הנגרמות כתוצאה מהתקפת חיידקים או שמרים. עם זאת, יש להשתמש בתרופות אלו למשך שבוע בלבד. לעתים רחוקות הוא רושם לנשים בהריון. החומצה הקיימת בתרופות אלו עוזרת למנוע התקפת חיידקים וגם מרפאה אותה לחלוטין.

בנוסף לשימושים וליתרונות שהוזכרו לעיל, הוא נמצא בשימוש נרחב גם לייצור כימיקלים שונים. לעתים קרובות הוא משולב עם זרחן וכלוריד לייצור כימיקלים שהם רעילים למדי. הוא משמש גם לייצור חומרי הדברה וחומרי הדברה.

חומצה בנזואית משמשת בתרסיסי שיער, משחות לשפתיים, בשמים, שמפו, דאודורנטים, קרמים להגנה מפני השמש, קרמים לשיער, קרמי גילוח וכן הלאה. זהו אחד המרכיבים החשובים ביותר המשמשים ברוב מוצרי הקוסמטיקה כיום. הוא משמש גם בייצור של צבעים ופלסטיק. בחלק מהמדינות משתמשים בחומצה גם לטעם טבק.

למרות שהחומצה משמשת ברבים ממוצרי המזון, יש לצרוך אותה בכמות מוגבלת בלבד. החומצה המעורבבת עם כימיקלים אחרים עלולה לגרום לתופעות לוואי חמורות ועלולה להיות קטלנית. למרות המושרשת במספר תכונות מועילות, יש להשתמש בחומצה למופת זו בבטחה ובמינונים מומלצים.


Source by Anamika Swami

About admin

Check Also

כיצד להשתמש במתכון לרוטב ירקות בדרכים שונות

מחקרים הראו שכל כך הרבה אנשים אינם מודעים לכך שהם יכולים ליהנות ממגוון של מזונות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recent Comments